15.12.08

Cinema i Drets Humans

Quan fa 60 anys de la Declaració dels Drets Humans, el cinema ha contribuït a conscienciar, promoure i denunciar la seva violació a través de numeroses pel.lícules.

Amnistia Internacional ha realitzat un fantàstic documental que s´ha projectat pel Canal 33 aquesta nit en què es fa un recorregut per les diferents pel.lícules de cinema que han contemplat els drets humans, desde principis del s. XX fins l´actualitat.El documental també es fa ressó del llarg cami que avui ens queda per recòrrer.

Personalment, les pel.lícules que més m´han impactat són La lista de Schindler, La milla verde, El jardinero fiel i Salvador

L´any 1948, juntament amb la Declaració Universal dels Drets Humans, es van promulgar també la Declaració dels Drets dels Infants, principis que han de guiar la nostra professió.

És bonic veure com aquesta setmana en totes els mitjans han tingut iniciatives per conmemorar aquest aconteixement i recordar les injusticies actuals: cinema, TV i ràdio (programes especials de música per la conscienciació, col.loquis etc.).