8.12.08

Jo veia la pantera Rosa..






A propòsit de dibuixos animats...

En un primer cop d´ull, veig en la Pantera Rosa un missatge subliminal totalment diferent al que transmitia Walt Disney (masclisme, el bé i el mal): Veig una vida de color de rosa i un missatge de què, amb ingeni i malgrat uns quants pinyos, sempre te´n surts.

La pantera Rosa és un personatge mut en contraposició amb els personatges de Walt Disney que parlen. És un personatge ingenu, fa coses normals, se´ns presenten situacions poc pretencioses, però alhora és intel.ligent. És un personatge que sembla que visqui en un altre món on , malgrat hi passen coses dolentes, mai li afecten, es manté impassible, i no lluita contra elles....És despistada, mandrosa però alhora té un punt que li agrada transgredir els límits permesos (com em el video es reflexe quan va a tota velocitat en un cotxe per nens petits)

A mi m´encantava.. potser sí que tinc algo d´ella...

És un persontatge innocent, happy, però fins a un extrem exagerat.. no veu la realitat.... En consonància amb la època dels anys 60 , l´ època hippy, la dels dels Beattles, alló de "vive y deja vivir ". Aquesta seria la moralitat de la Pantera Rosa.

Ja en l´anunci de la sèrie, es veu la Pantera Rosa sortint d´una nebulosa i després de nit amb un fons d´estrelles. Tot ens indica que entrem en un mon irreal, de somni. La música, que és present quasi sempre, ajuda a crear una atomòsfera de suspens continu.

És una producció posterior als dibuixos de Walt Disney que vam veure a classe. És, clarament, un altre context social i la realitat que ens presenta, d´un altre color. La comicitat està basada en l´absurd de les situacions i no en les persecucions, les entremaliadures, les caigudes.

Està basada en la pel.lícula ( gran pel.lícula!!) La Pantera Rosa; els personatges i els arguments tenen molts paral.lelismes. Així, la pantera Rosa, que és el diamant robat, és elegant i enigmàtica com els personatges femenins de la pel.lícula i l´inspector és torpe i desmanegat com la contrapart dels dibuixos.

Us mostro un dels capítols mítics, el que surt com una borla de la lavadora.